Най-известните автомобилни музеи в света (част1)

Четири  архитектурни чудеса, които приютяват в себе си едни от най-сексапилните коли правени някога. Ние от списание VIP сме ценители на красивите бижута, а всяко едно бижу се поднася и с красива опаковка. Това можем да кажем за четирите най-известни автомобилни салона в света, които са дом на стилни придобивки от висок клас.

В първата ни статия ще Ви запознаем с  Porsche Pavilion на Autostadt, Wolfsburg, Германия.

Дизайнери на това изящество са Мартин Хен, Клаус Рансмайер и Пол Лангли. „С изключителен дизайн, тази сграда е единствена по рода си“, заяви Матиас Мюлер –изпълнителен директор на Порше. „Тази нова сграда се отличава символично и историческо измерение, белязан, както го прави на обикновените връзки, които са тясно свързани помежду си Porsche и Volkswagen от самото начало и ще продължи да го прави и в бъдеще.“ С Porsche Pavilion се започва нова глава от историята на Autostadt.

Площта на салона е 1400 кв.м., а при централната ос на тематичния парк има 400кв.м. пространствени зали за изложби и презентации. Световна водеща компания за коли е комуникационната платформа на Volkswagen и те предлагат прозрение на марката, ценности и философия за гостите.

Най-известните автомобилни музеи в света (част1)
 
Неговият характерен силует ще се превърне в отличителна икона сред пейзажа на Autostadt. Извити линии и вълнуващи извивки правят динамичен имидж на марката. Проектирана от Хен, структурата на сградата улавя динамичен поток с безпроблемна фасада на сградата. Матово-завършена неръждаема стомана е облицовката и се създавава впечатление за хомогенно единство, като същевременно създава непрекъснатост да се променя външния вид в зависимост от светлината и от метеорологичните условия.

Най-известните автомобилни музеи в света (част1)