“Алея на славата”

“Алея на славата”

Съвсем скоро жители и гости на град Бургас ще имат възможността да се срещнат очи в очи със знаменития гуру на режисурата Куентин Тарантино, както и със скандалната поп певица Лейди Гага.

Двете знаменитости ще „пристигнат” през първата седмица на юли, когато в най-добрия град в България за 2012г., Бургас, бъде открито ежегодното издание на Фестивал на пясъчните фигури. Компания на спечелилия Оскар за оригинален сценарий за „Джанго без окови”, Тарантино и ексцентричната Гага, ще правят цяла плеяда от истински звезди.

Именно поради тази причина, и тазгодишното издание на фестивала носи името „Алея на славата“. Посетителите на „червения килим” ще успеят да видят и да се докоснат до гениални учени и новатори като Чарлз Дарвин, Алберт Айнщайн, Александър Бел, Самюъл Морз, Исак Нютон, Стив Джобс, Галилео Галилей, музиканти и звезди като Бийтълс, Павароти, Рей Чарлс и Луис Армстронг, велики хора на изкуството, като започнем от Леонардо да Винчи, минем през Салвадор Дали и завършим с невероятната балерина Пина Бауш. Смелите изследователи на непознатото – Христофор Колумб и Юрий Гагарин, също ще имат своята звездичка на алеята. Естествено няма как да подминем и борецът за човешки права Ейбрахам Линкълн. В рамките на фестивалното градче е отреден отделен кът на велики личности от българската история, където един до друг ще застанат хановете Аспарух и Крум, цар Симеон, светите братя Кирил и Методий.