Алкохолна история…

22.11.2012

Пиете си любимото питие, без значение дали е Капитан Морган, Чичо ви Джак или Джони Уокър. Някога задавали ли сте си въпроса, кои всъщност са те? Реални ли са или са измислица? Е, сега ще ви отговоря на тoзи въпрос. Ще ви разкажа историите на някои от най – известните питиета.
Baileys

През далечната 1970г. продавачите на джина Gilbey`s имали нужда от име за тяхната нова сладка напитка. Всеки ден екипът, който е работил по създаването на новото питие разпускали в Bailey Pub, а самият им офис бил точно срещу хотела – Bailey Hotel. Взаимствали подписа Gilbey`s и така до ден днешен всяка бутилка Baileys е гравирана с R & A Bailey, като всъщност нито един от тях съществува.

 

Captain Morgan
Любимото питие на екипа на списание „ВИП“. Марката се ражда в САЩ през 1983г. Но, създателят и не е Капитан Морган. Единственото нещо, което той е правил със сигурност е да се напива като прасе с този вълшебен елексир. В момента Капитан Морган е една от най – добрите марки  ром в света. Продажбите им са на трето място за най – продаван ром в света.

 

 

 

 

 

 

 

 Grey Goose

Водката е пусната на пазара през 1996г. от Сидни Франк, кръстена на птици. Интересното в историята на тази водка, е че първо е измислено името, а след това питието. През 2004г. Bacardi купува марката за 2 милиарда долара, което я прави най – голямата сделка в историята на алкохолната индустрия.

 

 

 

J&B

Буквата J идва от Джакомо Юстерини, италианец, който търгува вино в Лондон.

B идва от бизнес партньора му Алфрет Брукс. Т.е J & B означава Justerini & Brooks. Това е най – продаваното британско уиски в света.

Jack Daniel’s

И сега идва ред на любимия бърбан на мнозина – Чичо Джак. И да, това е напитката на Джак Даниелс затова има апостроф в името на марката. Той е роден в средата на XIX век и още от 9-годишен, започнал да дестилира. В началото на XX век спечелил златен медал на Световния панаир  в Сейнт Луис.

 

Jägermeister

Измислена от колежани през 80-те години на миналия век. Напитката превзема баровете в Ню Орлеанс с миниатюрните шотове, които се пият и до до днес.

José Cuervo

Няма как да не знаете тази напитка. Това е текилата, която присъства на всяко студентско парти. Напитката е била използвана от мексиканците, които са се борили за независимост. Те са я ползвали за смелост. Това е била напитката на мексиканския дон Хосе Антонио де Куерво.


Tanqueray

Започва да се произвежда през 1830г. в Лондон. Създател е Чарлз Танкерай, които е целял да измести продажбата на водка. Било му е много трудно, но в крайна сметка е успял да се наложи.

 

Хайде, аз си избрах питие. Наздраве!

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването