Ориенталския танц – Бели денс

Много хора днес наричат Ориенталския танц BELLY DANCE, буквално преведено името означава ”Танц на корема” и е дадено от американците след време, когато са се запознали с танца. Днес Ориенталския танц се танцува навсякъде по света. Движенията в него са много красиви, някои от тях имитират змия, тигър, камила, вълните на морето или лунната форма. Не по-малко интересен е и музикалния съпровод над който се танцува Ориенталския танц и оригиналните костюми, привличащи всеки поглед.

Ориенталския танц - Бели денс

Енергийни особености на танца

Биоенергетиците смятат, че ключът към особения сексапил, който притежават изпълнителките на танца, се крие в голия корем.

Четири пръста под пъпа е разположена чакрата Свадхистана, която е отговорна за физическите удоволствия и сексуалната енергия.По този начин, разголвайки пъпчето си, жената изразява своята сексуална енергия, която благодарение на характерните движения се увеличава по време на изпълнението на танца на корема. Изводът е, че ориенталският танц е източник на особена власт над мъжете! Танцьорката, която получава удоволствие от танца, е в състояние да привлече вниманието на публиката, като очарова околните със своите движения и изпълва с емоциите си цялото пространство! Опитайте и вие, потопете се в света на бели денс и ще се сдобиете с незабравими впечатления!