Борба

13.06.2013

борба

Казват, че началото е най-трудно. Също като първите стъпки и на малко дете. Също така са най-трудни и първите редове, когато има толкова много мисли и емоции, които сме заровили дълбоко в себе си. Страх от невъзможността да се справим с хауса вътре в нас. И също така от провал при всяко начинание. Всичко това идва отвътре – мислим за провала още преди да сме опитали.

Всеки от нас знае или поне е получавал съвет, че за да преодолее страховете си трябва да изгради повече доверие в себе си, да повярва в себе си. В днешно време живеем в един хаотичен свят. Още от малки се чувстваме отговорни за всяко наше действие и за всеки наш избор. Боим се да вземаме решения, защото с всяко действие идва и отговорността. Притиснати сме от семейство, учители, приятели и цялото общество. Мислим дали това, което правим е редно или не. Дали си струва, или ще е загуба на време и усилие. И в повечето случаи просто се примиряваме с провала, защото „така било писано“. Оправданието на всеки, който е можел да промени нещата, но не е направил никакво усилие. И за да се отърве от чувствтото за вина, използва това като оправдание. Вина, произлязла от липсата на каквото и да е действие, когато най-много се е очаквало да се направи нещо.

Чопра казва, че когато с много усилия има малък резултат, не сме във вярната посока. Ако с малко усилия има голям резултат, сме на прав път. Всички сме забелязвали това като ученици – което ти е интересно и те интересува, само като го видиш или чуеш, и си го запомнил. А което не те интересува, колкото и да го слушаш, четеш, повтаряш – не ти влиза в главата и дори и да го запомниш след много усилия, по-късно го забравяш.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.