Бързи и яростни 6 – първият 4DX филм в България

09.06.2013

„Бързи и яростни 6” – първият 4DX филм в БългарияЗа първи път българската публика ще може да се наслади на уникално четириизмерно киноизживяване – 4D X cinema стъпи на родна земя! Аудиовизуалната емоция, ангажираща още повече сетива, обещава да завладее умовете и сърцата на родните киномани. А каква по-голяма помощ  за това, от тази на Вин Дизел, Дуейн Джонсън и поредната част на зрелищния Бързи и яростни 6.

Първият киносалон у нас, който предлага тази технология, се намира в новооткрития мултиплекс Cinema City Paradise, разположен в Paradise Center на бул. “Черни Връх” 100. България е третата страна в Европа, която се сдобива с киносалон от такъв тип, след като 4DX технология влиза в Европа през 2013г. Първите 4DX кина в света са отворени през 2009 г. в Южна Корея, управлявани от CJV (South Korean multiplex cinema). 40 кина от същия тип работят вече в Тайланд, Китай, Мексико, Перу, Бразилия, Израел и Русия.

„Бързи и яростни 6” – първият 4DX филм в БългарияЧетириизмерното кино преживяване допълва филмовия формат с най-различни ефекти: всяка 4DX седалка се движи по трите основни оси на движение – странично плъзгане, повдигане и пропадане; в самата седалка пък са вградени разнообразни ефекти като вибрации, потъркване на гърба, гъделичкане на краката и пръски вода, а освен това от тавана се появяват светкавици, мехурчета, може да се появи светлина или вятър, вода, мирис. Така сцените на голям екран пресъздават максимално реалистично високооктановите автомобилни сцени, ефектни скоростни преследвания и рискови каскади, превърнали се в запазена марка на блогбъстър поредицата „Fast and Furious”, а бесните скоростните гонки, заснети по улиците на Лондон и пътищата на Европа, пристигат до зрителите още по-вълнуващи.

В поредната част на екшъна, обичаният от всички екип на Торето е разпръснат по целия свят. Уморени от живота си на бегълци, решават с пълна сила да се впуснат отново в играта и да се завърнат у дома. В същото време агент Хобс (Скалата) е по петите на престъпна организация, извършваща нелегални операции в Европа, начело на която стои безмилостният бивш военен Оуен Шоу (Люк Евънс). Дясната ръка на Шоу е не кой да е, а считаната за загинала Лети (Мишел Родригез), приятелка на Доминик, изгубила паметта си. Единственият начин криминалната групировка да бъде спряна, е престъпниците да бъдат надиграни на улично ниво. В крайна сметка Хобс, лишен от какъвто и да е друг избор, е принуден да свика най-добрия екип от професионалисти, а именно Дом и неговите приятели, които трябва да се явят в Лондон. Те ще покажат най-доброто, на което са способни по отношение на рискови каскади, въоръжена борба и физически схватки, защото цената е повече от висока –  чисти досиета, които да им осигурят спокойно пребиваване в Съединените американски щати. Надпреварата вече не е само на пътя – в някои от каскадите автомобилите буквално летят след динамични превъртания, а в част от сцените се включват руски самолети и хеликоптери. Специално конструирана за продукцията е и Flip Car машина, способна да преобръща автомобилите на пътя си. На голям екран ще се появи и една от най-впечатляващите “атракции” в продукцията – 10-тонен Chieftain танк, разполагащ с достатъчно голям капацитет, за да бъде равностоен участник в уличната надпревара.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването