Вера Уанг

Вера Уанг

Тя е един от най- известните дизайнери на нашето време. Жена, чиито корени са в далечна Азия, но е родена и израстнала в Манхатън – това е Вера Уанг.

Днес, Вера, присъства в най- важният ден от живота на много от звездите- техният сватбен ден.

Тя не винаги е била дизайнер, но носи модата в душата си. Първоначално работи в списание „Вог”, като моден редактор, но го напуска, обидена, заради назначаването на Ана Уинтур за главен редактор. Страстта си към създаването на сватбени рокли открива, едва когато наближава нейният сватбен ден и тя не успява да си избере рокля, защото не открива достатъчно красива. Това е причината Вера, сама да скицира дрехата си, както и в последствие да открие свой собствен бутик и марка, носеща нейното име.

Роклите които създава са изпълнени с настроение, романтика и пищност. Цените им са невероятно високи, но това ги прави и толкова ценни. Вера черпи вдъхновение от древен Рим, както и Царска Русия. Но не само миналото е източник на идеи. Тя ги открива ежедневно в заобикалящия я свят, както и в забързаното ежедневие и вечно пулсиращ живот.

През 2002, Вера, пуска своя прет-а-порте колекция. Основната идея в нея, е да покаже колко женствена може да бъде една жена, без да бъде излишно натруфена. Самата тя казва:  „Най-голямото предизвикателство, което ти предоставя модата, е да намериш най-подходящото вечерно облекло, така че да не изглеждаш сякаш си облякъл костюм”.

Първата международна изява на дизайнерката, е когато тя създава костюмът за Олимпийските игри на състезателката по фигурно пързаляне Нанси Кериган през 1994г.

Вера не ограничава таланта си единствено в създаването на дрехи. Тя успешно създава бельо, бижута, парфюми, слънчеви очила, както и порцелан.

Вера Уанг се развива успешно в света на модата. Тя създава творения, носещи усещане за непреходна класа и стил, успявайки умело да покаже женственост и сексапил, чрез цветове като черно, бяло и пастелни, телесни тонове, които струват милиони.