Грим – грешките

02.07.2013

Грим

Повечето жени са толкова съсредоточени във външния си вид, че прекарват часове пред огледалото в нанасяне на слой след слой грим. Но дали го правят правилно? Дали гримът, който нанасят и начинът, по-който го правят, е подходящ за тях?

Да, неподходящият грим може да ви направи крайно непривлекателни, та дори и отблъскващи. А избора на некачествена козметика ще ви състари. Една от най-честите грешки е липсата на навик да почистваме лицето си , преди нанасяне на грим. Това е задължителна част още в началото на деня. Така ще премахнем мъртвите клетки и ще направим лицето си свежо. Стъпка номер две- нанасяне на крем. Това също много често се пропуска, но ако все пак сте от хората, които не забравят да се намажат, то вижте дали кремът е подходящ за вашата кожа. След като сме почистили основно лицето и сме нанесли крем, можем да преминем към нанасянето на грима. Прекалено много основа- никога не правете тази грешка. Напластена върху лицето е вредно, но и нелицеприятно за околните. Нанасяне на фон-дьо-тен – поредната грешка, която правят повече дами е грешният избор на цвят и нанасянето на мазилото с ръце. Това го забравете! Фон-дьо-тенът трябва да е максимум един тон по-тъмен от цвета на вашата кожа, за да не изглеждате все едно сте с маска и неговото нанасяне – нека става само и единствено със специална гъбичка. Това важи и за цвета на ружа, който използвате. Съобразете го с цялостната визия и гама на грима ви. Ако е лято се препоръчват по светли тонове, докато през зимата, може да използвате и по-кафеникав цвят.

грим-грешки

Много жени не осъзнават, че умишлено се застаряват, като използват много коректор за очи и блестящи сенки. Те са враг номер едно на бръчките. Колкото по-дебел е слоят коректор, толкова по – видими са бръчките под очите. Това важи и за сенките с брокат – гънките се подсилват многократно, затова използвайте по-матови цветове. Мили дами, вие имате и вежди, не го забравяйте. Винаги ги поддържайте добре оформени, във форма подходяща за лицето ви. Веждите могат да променят излъчването ви, затова винаги ги подчертавайте с молив.

И най- накрая стигаме до устните най- голямата грешка, свързана с излъчването на лицето, е неправилно подбрано червило и молив. Забравете за съчетанието на много тъмен контур с много светло червило. Използвайте молив и червило в една тоналност или за ефектен контур, изберете молива един тон по-тъмен от червилото. За придаване на обем на устните, нанасяйте гланц.

грим-грешки

Най-добрият съвет, за да не изглеждате като карикатура, е да отидете поне веднъж на гримьор, с който да се консултирате и да ви покаже дневен и нощен грим, който ще отива на вашите черти. Винаги използвайте качествена козметика, за да запазите здрава и сияйна кожата си до по-напреднала възраст.

 
 
 

Автор: Михаела Пехливанова

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.