Да помогнем на Боби

Да помогнем на Боби – момчето, което мечтае отново да живее нормално

„Щастието, хора, е в малките неща!” – Това са думите на Боби, 25-годишно момче, което обича живота и въпреки трудностите, е запазил вярата си, борбения дух и продължава да се усмихва.

Да помогнем на Боби
 
През август 2010 г.,в един ден, който започва напълно нормално, Борис Христов за последно кара мотора си. За да спаси неправилно пресичаща пешеходка, Боби набива спирачки, изхвърча от мотора и изпада в кома. Катастрофата предизвиква амнезия и той не помни нищо от фаталния ден, тъй като изпада в кома за 8 дни, а след това още 2 седмици е в изкуствена кома. Лекарите се борят за живота му в продължение на три месеца и половина. Благодарение на тях и на силния дух на Боби, той се преборва и идва в съзнание. Следват няколко операции на гръбначния стълб и таза, но медиците не са оптимисти, че той ще може да движи отново ръцете и краката си.

Въпреки прогнозата на лекарите, Боби не се предава пред тежката диагноза и започва сериозна рехабилитация. Днес той може да движи ръцете си. Дори вдига гирички, за да ги поддържа.