Диаментено микродермабразио – какво ли е това?

Диаментено  микродермабразио – какво ли е това?

Колко от Вас знаят какво представлява процедурата? Ако отговорът е положителен, то тогава Ви предлагаме да научите нещо повече за метода. Ако е отрицателен – за всичко си има първи път, сега е моментът да се запознаете с новостите в разкрасителните процедури!

Диаментеното микродермабразио произлиза от Меката на модата и красотата – Италия. Идеята на италианския дерматолог се е породила, като една спонтанна и налудничева мисъл. Наблюдавайки как се почиства къща с пясъчна струя, той си помислил, че същото може да бъде направено и с кожата.

За максимална яснота и минимално натоварване с излишна информация, Ви представяме накратко принципите, ползите и страничните ефекти на диаментеното микродермабразио.

• Що е то „диаментено микродермабразио“? Метод за механично почистване на кожата, при който се използват специални стерилни диамантени глави, чрез които се ексфолира горният слой на кожата. Микроамброзиото изсмуква замърсяванията и почиства порите. Прилага се при почистване на лице и за ефективно лечение на целулит.

• Ползите от „диамантената“ терапия. Повечето от ползите са валидни за голяма част от козметичните процедури, но диамантите са с предимство! Какво печели нашата кожа от терапията – обновяване, изсветляване, премахване на пигментации, свиване на разширени пори, подобрени на повредена от слънцето кожа, намаляване на стрии, премахване на белезитете от акне, регулиране на себума.

• Дори и диамантите не са съвършени! Както със всичко друго, така и към козметичните процедури, трябва да се подхожда внимателно и най – вече, да не се прекалява. Колкото и безобидно да изглежда едно механично почистване на лице, чрез микродермабразио, може да донесе и някои неприятни усещания за кожата . Най – често срещаните оплаквания – раширени кръвоносни съдове по кожата на лицето, дерматит, херпес, отворени рани или охлузвания. В никакъв случай не искаме да Ви плашим, но имайте впредвид противопоказанията и внимателно избирайте своя дерматолог/козметик.