Домашният фитнес – успешна инвестиция

01.07.2013

Домашният фитнес- успешна инвестиция

В днешното забързано ежедневие и мъже, и жени желаят да постигнат красиво, стегнато тяло, но това изисква време, финанси и разбира се, стимул. Отделяне на специален кът за фитнес уреди в дома е една разумна инвестиция за всяко семейство, което държи на външния си вид. Така ще може да тренирате всяка свободна минута, без да се съобразявате с график на инструктори, без да планирате тренировка предварително и ще бъдете скрити от чужди погледи. Друго преимущество е, че сам може да планираш тренировката, да си избираш музика и да я направиш един празник, заедно с приятели или със семейството.

Разбира се, важно е да се съобразим с бюджет и правилен избор на фитнес уреди. Знаем че фитнес картите за един месец струват почти колкото един фитнес уред, така че тренировките в дома са по-изгодни, отколкото в залите. Ако сте решили да инвестирате в уреди, първо се съобразете с мястото, което може да отделите в дома си. От това зависи вида и големината на уредите. Домашните уреди трябва да са леки, функционални и удобни. Когато избираме фитнес уреди, трябва да решим какви резултати искаме да постигнем- за дамите най-подходящи са кардио уредите, докато мъжете залагат на силови тренировки. Затова добро решение е да имате един кардио уред- велотренажор, бягаща пътечка или степер и един силов уред, като щанги например. Това е по-скъпият вариант на домашен фитнес , защото цените варират от 400 до 1000 лв. Ако сме с ограничен бюджет, можем да заложим на други пособия, като за ефект използваме повече повторения.

Домашният фитнес- успешна инвестиция

Ето какво е необходимо за вашия мини фитнес

Няколко броя гирички – вземе с различна тежест, защото групите мускили изискват различно натоварване. Особено ефикасна е и фитнес топката. С нея може да съчетаете множество упражнения. Щанги – те са подходящи за трупане на мускулна маса, но е препоръчително да се използват от хора, които искат да развият професионално силово ниво. Задължително се снабдете с килимче. Всички упражнения, които изискват седнало или легнало положение, изпълнявайте на него. То ще предотврати болки в кръста и гърба. Повечето хора смятат, че без инструктор е невъзможно да се постигнат резултати. Това вече е оспорим факт, тъй като все по-разпространени са видео клипове за упражнения в дома. Снабдете се с дискове или погледнете в интернет различни серии, по които да се ръководи тренировката. Пийте много течности и съчетавайте фитнеса със сауна или парна баня. Това, без което не може да изваете тялото си, е правилен хранителен режим. Хубаво е да отделите средства, за да ви се изготви от професионалист. Така ще си гарантирате успех и здраве.

С домашния фитнес ще поддържате форма целогодишно и ще избегнете излишно натрупаните килограми през студените месеци.

Автор: Михаела Пехливанова

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.