Дубай – мечтаният рай

15.06.2013

Дубай - мечтаният райЗащо Дубай? Защо това е една от най-предпочитаните дестинации за почивка, развлечения, романтика, бизнес, живот?

 

 

 

Дубай е мястото на чудесата, един от най-бързо развиващите се градове в света, с население над 2 милиона души, от 200 различни националности. Градът с най-модерната инфраструктура ще ви посрещне с изгарящо слънце, красиви плажове, модерни хотели, лъскави коли и впечатляващи места за забавление и шопинг. Като говорим за най- модерният , най- красивият град, трябва да споменем, че тук всичко им е най най: най-високата сграда, най-високият хотел, най-луксозните магазини, най-романтичните круизи и още много най. Тук може да се отдадете на диво изживяване в пустинята на сафари, да обикаляте внушителните шопинг центрове или множеството забележителности  или пък да карате ски. Да, ски и сноуборд на изкуствена писта е един от начините да избягате от 50 градусовите горещини.

Дубай - мечтаният райОфициалният език е арабски, но английският е широко разпространен и основен в бизнеса и търговията. Разбира се, не ви трябва арабски разговорник. Съобразете се обаче с валутата. Тук паричната единица е дихрам.  Когато идвате на почивка е добре да обърнете внимание на културата и нравите на местните. Например облеклото – внимавайте с късите поли, тесните дънки и големите деколтета. Няма да сгрешите, ако наблегнете на белия цвят, все пак трябва да сте в тон с белите бентлита, мерцедеси и други скъпи коли, които ще видите по улиците. И за да сте в крак с модните тенденции, но все пак да се предпазите от силното слънце, не забравяйте шапка или експериментирайте с модерно увита кърпа на главата.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването