Един мрачен 6 Февруари

Датата е 6-ти февруари, а годината 1958. Това е най – мрачния ден в Манчестър и всички свързани с Манчестър Юнайтед. Това е един мрачен ден за футбола.

На този ден през 1958 година,  двадесет и трима души – включително осем футболисти и трима членове на клубната управа – загинаха при самолетна катастрофа в Мюнхен.

Двадесет и двама от пътниците на борда умират на място, докато Дънкън Едуърдс – един от осемте футболисти – умира петнадесет дни по-късно в болница, вследствие на контузиите и нараняванията които е получил.

Тогавашния треньор на Юнайтед, легендата Сър Мат Бъзби успява да преодолее нараняванията си и изгражда нов велик отбор, който спечелва Европейската Купа десет години по-късно.

Мнозина казват, че точно тази трагедия е донесла този дух на “Червените дяволи” никога да не се предават и да вярват, че всичко е възможно. Казват, че именно тази трагедия е донесла духът им на шампиони, духът които никога няма да забрави загиналите в тази ужасна катастрофа.

Нека на този ден замълчим една минута в памет на:

Играчи:

Роджър Бърн (28), Еди Коулман (21), Марк Джоунс (24), Дейвид Пег (22), Томи Тейлър (26), Джеф Бент (25), Лиъм Уелън (22), Дънкън Едуърдс (21).

Официални лица на клуба:

Уолтър Крикмър (клубен секретар), Том Къри (треньор), Бърт Уейли (треньор).

Един мрачен 6 Февруари