Готие и Ейми отвъд границите на живота и времето

Готие и Ейми отвъд границите на живота и времето

През лятото на 2011 година ни напусна една изключително талантлива певица- Ейми Уаинхаус. Музиката и- силна и завладяваща, за дълго време властва и звучи в съзнанието на всеки, който дори само веднъж е чул нейна песен. Със специфичния си глас, присъствие и личен стил, тя успя да създаде образ, който надмогва времето. Талантливата певица впечатляваше не само с уникалния си глас, но и с невероятния си външен вид. Смесицата на много стилове, както и дрехи харахтерни не само за модата в днешни дни, я направиха различна. Без притеснение Ейми изкарваше на показ разноцветни сутиени, които стоящи върху нея губеха смисъла си на бельо, което трябва да остане скрито под дрехите. Препрадка към една отминала епоха бяха така характерните за стила на певицата корсети.Малко хора биха си позволили смесването на толкова много и на пръв поглед несъвместими цветове и стилове, но Ейми успешно градеше своята визия и провокираше с нея хора от различни възрасти и класи не защото следва теченията, а защото създава такива.

Не само дрехите на звездата бяха колоритни, но и прическатаи тежкият грим, които се превърнаха в нейна запазена марка. Прекалено обемната коса и дебелата черна очна линия- абсолютен кич за почти всички хора, при нея не стояха по този начин, а напротив, превърнаха я в модна икона.

Ейми вдъхновяваше освен с музиката си, и със своята противоречива личност. Един от великите дизайнери, открил творческо вдъхновение в нейния образ и почел по уникален начин паметта на певицата е Жан-Пол Готие с колекцията си пролет-лято 2012. С появата си, колекцията предизвика противоречиви мнения, но това може би не бива да ни учудва, защото и самата Ейми беше изключително противоречив човек. Множество модни критици все още се лутат между одобрението или отхвърлянето на колекцията. Дори бащата на Ейми Уайнхаус изказа мнение, че колекцията на Жан-Пол е истински кич и осквернява паметта на дъщеря му. Но не са малко и положителните коментари. Редица изявени имена в модата считат колекцията, вдъхновена от Ейми за иновативна, провокативна и изцяло ново явление в модата.