Ексклузивно интервю с Dj Versus

Ексклузивно интервю с Dj Versus

За повече от 15 години, сме имали възможност да се насладим на миксовете на DJ Versus в клубовете в България и чужбина. Едва на четиринадесет години Versus избира съдбата си – да манипулира музиката и разпространява своето послание към феновете чрез нея – да бъде DJ.

Как се реши да се занимаваш с DJ – ство?

Любим и очакван въпрос 🙂 Диджеят в мен е генно заложен по бащина линия. Баща ми е имал рок група на млади години, след това е практикувал и като диджей. В началото на 90те създава една от първите фирми за производство на про аудио и диджей апаратура – среда, в която аз израснах, среда, която ме въведе в музиката, в техниката, в шоу бизнеса. Какво друго можеше да последва, освен да се насоча в посоката – диджей, с оглед факторите около мен по това време. И ето така, не изведнъж, лека-полека, на крехката възраст от 14-15 години самичък се титуловах като DJ и започнах да работя за реализирането на този проект и спечелване на достойнството да сложа заветните две букви пред името си.

От къде дойде идеята за псевдонима ти?

Вероятно имам интересен псевдоним, щом този въпрос е задължителен във всяко едно мое интервю. Думата „Versus“ е латинска и означава букавално „срещу“. Самото звучене на думата ми харесваше много, когато разсъждавах върху бъдещия си псевдоним. Беше ми се набила в съзнанието още от първия път, в който я чух. Грешно е тълкуванието на псевдонима ми, че произлиза от модната линия Versus на „Versace“, макар че и до ден днешен по стечение на обстоятелствата – Versus ми е един от любимите мъжки парфюми 🙂

Имаш ли си идол сред световните DJ?

Знаете ли, скоро разсъждавах над тази тема и достигнах до извода, че колкото повече години минават в професионалната ми кариера, толкова повече отрезнявам и стъпвам здраво на земята. Съответно възприемам световните диджеи по-скоро като колеги, отколкото като нещо недостижима и идолизирано. С доста от тях сме делили една сцена през годините, няма как цял живот да ги богопоставям, но това не означава, че съм изгубил респекта си към тях, дори напротив – той се затвърждава с годините. По-скоро симпатизирам изключително много на доста топ world диджеи, идоли нямам – мисля, че идоли трябва да бъдем най-вече в очите на феновете. Все пак всички за това се борим. Дори не съм убеден, че трябва да бъдем точно идоли, достатъчно е между нас и тях да има химия, чието изразно средство е музиката, защото тя – музиката – е обединяващият и основен елемент.