Емоционални вампири

Автор:Михаела Фермаджиева

емоционални вампири

Не може да не сте срещали поне един такъв през целия си живот! Това са странна порода мъже, които намират начин да превърнат вътрешния ти свят в истинско бойно поле на противоречиви чувства. В такива моменти забравяш коя си, какво искаш от живота и постоянно мислиш за него, за неговите желания и нужди. Изцяло отричаш себе си и потъваш в един нов свят, който без да усетиш, бързо се превръща в омагьосан кръг от самозаблуди… Не е изключено да се влюбиш в такъв мъж от пръв поглед. Той обаче притежава невероятната способност да те кара да усещаш, че той е единственият мъж на света. Винаги е самоуверен, компетентен и сигурен във всяка своя дума. Когато се появи в някое помещение, усещаш как ти се иска да се скриеш, за да не се чувстваш несъвършена до него. И в същото време няма сила, която да те откъсне от него, от удоволствие, което да се сравни с опиянението, което те залива във всяка прекарана с него секунда.

Тези мъже не бързат да направят първата крачка. Те са наясно, че колкото по-дълго ги желаете преди да ги имате, толкава по-силна ще бъде зависимостта ви от тях в бъдеще. Ето защо, дълго могат да бъдат ваши приятели, да споделят с вас тайните си, да ви се доверяват за чувствата си, да ви карат да изпитвате измамното усещане, че сте най-специална. Идеалният капан за всяка жена! И така ден след ден, до мига в който по най-романтичния и нежен начин не ви разкрие “истинските си чувства” към вас. Обяснението ще ви разтопи и ще свали и последните прегради към сърцето ви, за да му позволи да стане най-важният за вас човек. Такъв, на когото няма да можете да откажете нищо, такъв, когото ще сънувате всяка нощ, такъв, когото ще искате да задържите завинаги. И ще ви говори за бъдещето ви, ще споделя с вас мечтите си, ще ви каже името на бъдещото ви дете, ще ви опише как ще успее в живота и най-важното – ще ви накара да се почувствате част от всичко това!

Преди да усетиш обаче, той ще напусне живота ти. Толкова бързо, колкото никога не си и предполагала, че една връзка може да приключи. Вчера ти е  шепнел нежни думи на ухо, а днес дори няма да вдига телефона. Когато те види на улицата, ще се опита да мине на отсрещния тротоар, без дори да ти кимне разсеяно. И всичко това без всякакво обяснение – колкото повече се опитваш да получиш отговор на въпроса “Защо???”, толкова повече ще откриваш колко лишено от логика е поведението му.