Изсветляване на косата – можем и сами!

16.06.2013

Изсветляване на косата

Лято е! Това е сезонът на пъстрите, ярки цветове, сезонът на промяната и на забавлението. И като говорим за промяна, премахването на цвета на косата е един от най-устойчивите проблеми, с които се сблъсква една жена, особено ако иска да премине от тъмна към светла тоналност. Днес пазарът е залят с блондори, обезцветители и ампули, с които можем да постигнем много по-светъл цвят, но на цената на какво? На увредена, тънка коса, излишни пари за фризьор, за препарати, за маски, с които да подхранваме изтощената коса.

Как да изсветлим косата си сами

Това е ненужно. Съвсем сами, в домашни условия и с подходящи природни средства, можем не само да направим косата си здрава, гъста и с блясък като от корица на списание, а и да свалим до три, четири тона от цвета. Благоприятното действие на домашните маски е доказано неведнъж, но използването им за премахване на боя до скоро не беше толкова популярно. Разбира се, при черна коса, която е третирана с боя дълги години, изсветляването в къщи ще е трудно, но не и невъзможно. Просто се заредете с повече търпение и използвайте маските, които ще споделим с вас.

Етерични масла

Известен е удивителният ефект на етеричните масла върху кожата и косата. Още в древността жените са ги използвали, за да изглеждат красиви и млади дълги години. Но маслата имат свойството и да свалят боята от косата. Преди миене, два пъти в седмицата, използвайте чисто арганово, рициново или масло от жожба, смесено с едно яйце и една лъжица алкохол. Втривайки в корените, стимулирате полезните вещества и набавяте необходимите витамини за растеж. Загрейте с кърпа и стойте минимум час и половина.

Как да изсветлим косата си с оцет и лимон

Оцет и лимон

Други средства, с които можете да подхраните и изсветлите вашата коса, са оцетът или лимонът. Когато правите маска, използвайте половин чаша оцет, в комбинация с яйце, зехтин и една лъжица алкохол.

Витамин С

Витамин C също действа благоприятно. Смесете ампули витамин C с кисело мляко. С тази маска ще изсветлите косата с до два тона на миене.

Газ, мас и оцет!

Газ, мас и оцет! Това ви е познато, нали? Повечето от нас сме използвали някога тази маска за борба с въшките, но помните ли след това, колко здрава, гъска и със силен блясък коса имахте? Тази маска е изключително подходяща при рядка, суха, изтормозена коса, която е боядисвана с години. Съчетанието на газ и оцет сваля цвета от косата и създава блясък, а маста подхранва и спира изсушаването на косата, както и ускорява растежа. Смесете по една лъжица от трите съставки, втрийте в корените и увийте главата с кърпа, за да се запари. Колкото по-дълго стоите, толкова по-добре. Миризмата на газ и миенето на главата е трудно и неприятно, но ефекта се вижда още след първото използване. Задължително, след процедурата, сложете балсам за коса.

Важно е да не прекалявате с използването на тези домашни маски. Употребявайте по два пъти в седмицата и се радвайте на вашата здрава, гъста, копринено мека и безвредно изсветлена коса.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.