Имидж или начин на живот

Имидж или начин на живот

Стефани Джоан Анджелина Германота, певицата, която скандализира целия свят с разбиранията си за стил и поведение.
Сценичното си име , Лейди Гага, измисля  сама, след коментар на музикалният продуцент Роб Фузари. Докато слуша нейно изпълнение, той асоциира вокалният и стил с изпълнение на Фреди Меркюри  в  “Radio Ga-Ga”.
Още преди да стане световноизвестна, Лейди Гага провокира с визията и държанито си , своите близки и приятели. Залага на крайно екстравагантни идеи за да провокира внимание. Скандалното си поведение на сцената обяснява с любовта си към театъра и рока.Като единственото място да съчетае любимите си  неща е сцената. Явно формулата и за привличане на внимание се оказва изключително успешна. В нощните клубове, певицата се запознава с хип-хоп звездата Akon. Впечатлен от  талантите и , той я взима под крилото си, като  спомага за издаването на първият и албум „The Fame”.
Славата си извоювава не само със завидните си гласови възможности, но и със специфичния си стил. Само за няколко години, успява  да направи визията си своя запазена марка с уникален почерк. Още след издаването на първия сингъл, Стефани сменя цвета на косата си от кестеняв на искрящо рус. Основният  мотив – не иска да я оприличават на Ейми Уайнхаус. Лейди Гага смело заявява , че визията и е изцяло нейно творение. Дори създава своя собствена фирма, която да се грижи за уникалността на излъчването и.
И колкото и критикувана да е певицата, никой не може да отрече неповторимото  и присъствие на сцената. Постоянните провокации, дори и крайни, държат феновете и в непрестанно очакване на следващата.