Интервю с Мария Илиева

Ексклузивно интервю с Мария Илиева

Ексклузивно интервю с Мария Илиева

Здравей, Мария! Ти си  една от най-известните и значими фигури на българската музикална сцена. Носителка си на над 25 музикални награди, продуцент и основател на „Стерео стая“, името ти се свързва неимоверно много с безброй успешни проекти. Благодарим, че отдели от оскъдното си свободно време,за да отговориш на въпросите ни и да зарадваш феновете си от страниците на Списание VIP.

1. Родена си във Велико Търново, в семейство на музиканти. Първите си стъпки в музиката правиш на шест години и сякаш съдбата е предопределила музиката като твой успешен път в живота. По-късно завършваш и магистърска степен „Международни отношения“ в УНСС, София.Как съчетаваш музикалната муза със стриктните закони и критерии на икономиката? Съгласна ли си,че комбинацията от точно тези две сфери на живота може да доведе до успех в живота?

Музиката винаги е заемала съществена част от живота ми. Започнах уроци по пиано и солфеж на 5 години, пеех и в различни формации на хоровата школа. Когато трябваше да избирам гимназия, буйната ми младост реши, че вече не ми се занимава с музика, и избрах да уча в Софийската Математическа Гимназия, а по-късно и УНСС. Благодарна съм, че родителите ми ме оставиха сама да направя този избор. В университета музиката ме „откри” отново и тогава си дадох сметка, че тя е призванието ми. Това, че съм икономически грамотна, ми помага да развивам адекватно идеите си, краткосрочно и дългосрочно да анализирам и планирам бизнеса си и да го управлявам с лекота.