Как да започнем деня си по-добре в 5 стъпки

10.08.2013

Как да започнем деня си по-добре в 5 стъпки

Всички знаем колко е трудно ранното сутрешно ставане, особено ако се налага да ходите на работа. Но това да си повтаряме непрекъснато колко е гадно, колко ни се спи, колко мразим това, само влошава деня ни. Защо да не погледнем на нещата от друг ъгъл? Всеки ден е ново начало, нова възможност, ново предизвикателство. Нека го изживеем!

 

Как да стартираме с висок старт още от сутринта? 5 лесни стъпки за сутрешно „зареждане“ с положителна енергия.

Как да започнем деня си по-добре в 5 стъпки

1. Не се излежавайте продължително преди ставане. Наясно сме с факта, че алармата си звъни няколко пъти, а ние все я спираме с думите „още малко“. Но това само ни прави по-лениви и „по-мразещи“ сутрините. А това не е никак добър старт на деня.

2. Пуснете си любима, зареждаща и вдъхновяваща музика. Подберете любими песни, направете си сутрешна селекция и си я пускайте докато се приготвяте да се впуснете в ежедневните си задължения.

3. Задължително закусете. Закуската не без причина е обявена за най-важното хранене през деня. Малко полезни вещества сутрин не само ще ви заредят с енергия, а и ще подобрят тонуса и настроението.

Как да започнем деня си по-добре в 5 стъпки

4. Направете си лист с всички задачи за деня. Това ще Ви направи по-организирани, подредени и ефективни.

5. Усмихнете се! На себе си, на света, на приятелите, на колегите, на хората, които срещате по улицата. Усмивката е най-красивият грим, най-положително зареждащото упражнение. Ще бъдете изненадани колко положителни отзиви ще намерите по лицата на хората и как това ще подобри не само деня, но и живота ви.

Започнете деня с усмивка още днес!

Автор: Виолета Петрова

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.