Как да избегнем преяждането по време на празниците?

Всички обичаме празниците и ги чакаме с нетърпение. Те са повод за събиране на цялото семейство. Обикновено са съпроводени с обилно количество от примамливи деликатеси и много добро настроение.

Как да избегнем преяждането по време на празниците?

За нас всичко е прекрасно, но какво мисли нашият стомах –  за него си е истинско изпитание!

Предлагаме на Вашето внимание няколко несложни за изпълнение стъпки, които ще Ви помогнат да избегнете неприятния стомашен дискомфорт по време на Великденските празници.

1. Започнете храненето със суров продукт, например салата. Това ще спомогне за по – бързото храносмилане и освен това ще намали приема на храна с около 50%. Благодарение на фибрите, витамините и микроелементите в суровите зеленчуци, чувството за глад се намалява.

2. Старайте се да се храните бавно и да сдъвквате добре храната. По време на празниците няма за къде да бързате, насладете се на всички вкусотийки на масата, но бавно и в умерени количества.

3. Избягвайте междинните хранения. Знаем, че е трудно, впредвид факта, че по – голамата част от празника, минава на масата в сладки приказки. И все пак, опитайте се максимално да разграничите храненията, а в промеждутаците може да си позволите малко количество сурови плодове или зеленчуци.

Как да избегнем преяждането по време на празниците?

4. Пийте повече течности, предимно вода. Както всички знаем, водата засилва метаболизма и намалява количеството на приеманата храна. Избягвайте газираните и сладки напитки, те единствено могат допълнително да натоварят стомаха и да увеличат чувството за дискомфорт.

Весели празници от екипа на списание „ВИП“!

Автор: Виолета Петрова