Как да охладим тялото си в горещините

03.08.2013

охлаждане на тялото

Всички изпитваме върху тялото си неприятните влияния на горещините. Чудим се къде да се скрием за да ги избегнем. Климатик? Гарантирано охлаждане, но и опасно за нашето здраве. Прекалените температурни разлики стресират тялото ни и го разболяват.

Как да се охладим по естествен път? Няколко съвета от списание ВИП.

1. Хладен душ няколко пъти на ден.

Чудесно решение, но не винаги можем да си го позволим, например ако сме закотвени на работа цял ден. Ако имате възможност вземайте си хладен душ няколко пъти на ден, като е добре и да не използвате козметика. Така ще освежите тялото си по естествен път без да натоварвате кожата с излишни парабени и разни други вещества.

охлаждане на тялото

2. Храни с богато водно съдържание.

Първото за което се сещаме е динята, разбира се. Много полезна и изключително разхлаждаща. Други плодове и зеленчуци с охлаждащо действие са: краставици, ананас, череши, ягоди…

3. Приемането на много течности

Горещините водят до дехидратация, ето защо трябва да си набавим достатъчно количество вода за да възстановим баланса. Най-добре е приемането на минерална/изворна вода, не много студена. Избягвайте газираните и сладки напитки, както и кафето и алкохола.

4. Ако ви е много горещо или ви обливат горещи вълни, поставете на гърдите и шията си кърпа, напоена със смес от вода и сок от моркови в съотношение 1:1. Оставете я за 7-10 минути. Тази процедура е лесна, но освежава много и намалява сърцебиене. След махане на кърпата, изплакнете с чиста вода.

Е, надяваме тези съвети да Ви бъдат полезни в борбата с жегите и боренето на неприятните последици, свързани с тях.

Автор: Виолета Петрова

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.