Как да релаксираме по-пълноценно

20.08.2013

Как да релаксираме по-пълноценно

В забързаното ни ежедневие и непрекъснатия стрес на който сме подложени, започваме да забравяме как да си почиваме. Винаги имаме много работа, куп задължения и задачи. Но в един момент трябва да си кажете „Спри за малко, отпусни се“. Добре е да си го казваме всеки ден, примерно в края на деня. Релаксирайте вкъщи или навън, сами или сред приятели. Списание Вип Ви предлага няколко съвета, как да направите почивката си по-пълноценна.

1. Пуснете си отпускаща музика, такава която ще Ви накара да се пренесете в други измерения и да не мислите за нищо друго. Любимите ни за целта са миксовете от Café del Mar.

2. Забравете за телефона, компютъра и всички други устройства. И без това ни е омръзнало да ги ползваме постоянно в ежедневието си, нека им дадем и на тях малко почивка.

Как да релаксираме по-пълноценно

3. Опитайте се да не мислите за нищо. Изберете си една точка и гледайте право в нея, като сте напълно съсредоточени в нея. Това ще Ви накара поне за няколко минути да прочистите съзнанието си.

Как да релаксираме по-пълноценно

4. Хапнете нещо сладко, шоколад например. Всеизвестно е, че малка доза сладко удоволствие намалява напрежението и повишава хормона на щастие. Не се лишавайте от това удоволствие.

5. Отделете време за любимите си хора. Отдайте им се, като избягвате теми за работа и проблеми. Близките хора са ни като пристан, където винаги можем да поседнем и да си починем.

Приятна вечер в компанията на списание ВИП и не забравяйте да си починете!

Автор: Виолета Петрова

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.