Кафе Централ, Виена

29.07.2013

Кафе Централ, ВиенаСписание VIP винаги се стреми да търси нови и интересни места, които да предостави на вас читателите, но също така обичаме да прекарвам известно време в това, което миналото е направило най-доброто сега. Така че след безброй кафета, сладкиши, калории и надценени напитки, ви представяме поредица на едни от  най-красиви кафенета в света.

Въпреки монументалните улици и дворцови сгради из града, историческите кафенета са истинските забележителности на Виена. Виенските кафенета са вдъхновение за безброй други по целия свят, а „Café Central” е най-красивото и вдъхновяващо от всички. Разположено е в историческия дворец, той разполага с мраморни колони, големите полилеи и сводести тавани, които са приветствали интелектуалци от началото на 19-ти век. Повечето класически останали заведения в момента са атракция за милиони туристи от цял свят, а това специално предлага и класическа музика на живо в следобедните часове.

Известното, традиционно кафе със своята 130-годишна история е открито през 1876г., в края на 19-ти век. Било е популярно място за среща на личности от областта на изкуството, литературата, политиката и науката като Артур Шницлер. Зигмунд Фройд, Петер Алтенберг и Лев Троцки. Тогава, както и сега, легендарното литературно кафе е място за среща на млади и стари. Уникална архитектура, съчетана с отлична виенска кухня и най-добрите домашно приготвени сладкиши правят всяко посещение специално изживяване.

Кафе Централ се намира в центъра на град Виена, в квартала „Херенгасе”. До 1938г, кафенето е наричано училище за шах ( Die Schachhochschule ) поради наличието на много шахматисти.

Кафенето се закрива в края на Втората световна война . През 1975 г.  Хотелът, в който се намира кафенето бива реновирани, а „Централ” е новооткрит, но в друга част на сградата. През 1986 г., той е напълно реновиран отново. Днес то е едновременно туристическо място и популярно кафене, белязано в литературната история.

Кулинарна оферта – Започнете с „закуска а ла карт“ през деня – домашно мюсли, ръчно изработени кроасани, студени меса и сирена, както и различни ястия с яйца, прясно изцеден портокалов сок и виенско кафе.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването