Когато спрях да търся

18.06.2013

Когато спрях да търся

Когато спрях да търся, тогава намерих. Когато спрях да слушам, тогава чух. Когато спрях да се боря, тогава бях победител. Когато спрях да се оглеждам около себе си и когато престанах да търся коя съм, тогава разбрах коя съм. Цял живот се оглеждам наоколо търсейки и никога нищо не намирах. Докато не спрях да го правя и успях, намерих себе си. Предполагам всички търсим нещо в този живот или някого, но това, което научих от живота е, че когато престанеш да се вглъбяваш, тогава успяваш. От непрекъснатите си опити да бъдем „някой”, спираме да бъдем себе си. Най-често срещаната човешка глупост …. Но пък не мога да съдя никого за избора му. Някои искат да бъдат едно, други друго. Но въпреки всичко мисля, че тези хора са жалки, защото нямат смелостта да бъдат това, което са. Пешки можем да бъдем всички, но царе и царици – не. Всичко е въпрос на избор. Затова добре помислете дали искате да бъдете „като всички” или не, защото сами ковете съдбата си. Стълбата на себеопознаването е много стръмна. Много често изкачвайки се нагоре падаме, после пак нагоре. Но важното е колкото и пъти да паднем сами, да се изкачим пак. Никой няма нужда от псевдопомощ . Това, което ни е в главата, това става. Така, че бъдете внимателни в мислите си и желанията си, защото както казват хората „Най-много сълзи са пролени от сбъднати мечти”.

Знам, че всички сме пръчки, които лесно могат да бъдат счупени и никога отново няма да бъдем цели. Но пък и знам, че можем да живеем и без да сме цели. Няма съвършени неща нали, така е и с хората. Красотата е в несъвършенството. В това, че колкото и белези и пукнатини да имаме, да изглеждаме цели. Прекрасно е нали да бъдем наполовин, да бъдем издраскани, да бъдем опетнени – Да Бъдем Себе си ….

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.