Лана Дел Рей – защо всички полудяха по нея?

Лана Дел Рей - защо всички полудяха по нея?

Елизабет Уолридж Грант по – известна, като Лана Дел Рей е поредната любима музикална звезда на десетки хиляди хора. Невероятно е как, ако медиите те набележат, могат да те направят супер известен за отрицателно време. Тривиалната история се повтаря, нюйоркското момиче пеещо по клубовете. Но в крайна сметка това няма никакво значение, няма значение от къде идваш и какъв си, а дали го правиш добре.

Музиката на Лана е драматична. Почти във всяка песен има любов и смърт. Дори работното заглавие на дебютния й албум е Born to Die . В звученето й се усеща влияние от хип-хоп, Nirvana, Франк Синатра, Елвис Пресли и филмова музика.

Тя е описана като „самозваният гангстер Нанси Синатра “ и “ Загубената Лолита“, музиката й е отбелязана, като кинематографично звучаща и носи препратки към различни аспекти на поп културата, по-специално, 50 и 60-те.

За Лана говорят и безсмъртните  Rolling Stone, който  отбелязва, че Дел Рей обича да играе ролята на салонен певец.

Освен изпълнител Лана е и текстописец, тя черпи вдъхновение от поезията, който обожава.

Дел Рей притежава богат вокален диапазон , който е описан като уникален, завладяващ и много емоционален , в състояние е да възпроизведе високи звуци с момичешкия си тембър и да достигне до ниски и джаз звуци с голяма лекота. Съвременни музикалните критици наричат гласа й „опушен“, напомнящ на гласа на Мерилин Монро .