Лечебни храни, които ви карат да пълнеете

Лечебни храни, които ви карат да пълнеете. Не го вярвате, но е факт? 

1. Сушени плодове Какво може да бъде нездравословно в плодове? Захарта. Сушеното манго има  около 34 грама повече от фъстъченото масло. Не казваме, че трябва да спрете употребата им ако ги обичате толкова много, но не прекалявайте с тях и четете опаковката.

Съвет: замразените-сушени плодове имат само около седем грама на порция. Използвайте плодове като червена боровинка, които допринасят за нормалната функция на организма Ви.

Лечебни храни, които ви карат да пълнеете

2. Пълнозърнест хляб
Типичните въглехидрати вписана в листите са за една филийка хляб, но последния път, когато проверихме, повечето сандвичи се състои от две, които могат да достигнат до 40 грама повече въглехидрати. Използвайте натурален, ръжен хляб, а ако е възможно и сами да си го направите още по-добре за вас. Към него може да добавите различни ядки и семена като сусам, ленено семе и мак. Знаем, че не можете без хляб, но ако искате да се храните здравословно и да изглеждате добре, намалете употребата му и внимателно съчетавайте продуктите към сандвича Ви. Съвет: Увийте си месо или филе със сирена в айсберг или маруля за азиатски стил закуска и така заменете хляба с нещо здравословно.

Лечебни храни, които ви карат да пълнеете

3. Смуути
Тези приятни разхладителни напитки имат близо 58 гр захар повече от всичко др възможно за пиене. В топлите пролетни дни са приятен аксесоар, когато седнете на кафе, но в повечето заведения не използват плодове, а точно обратното захарни сиропи и различни прахчета, които Ви карат да си мислите колко вкусни и полезни същевременно те са за вас.

Съвет: Млечните шейкове с бадем помагат и губят около 24 по-малко захар. За ниско съдържание на въглехидрати (15 грама), богати на антиоксиданти шейк, комбинирайте боровинки с тофу и бадемово мляко. Друг вариант е да си направите просто едно хубаво нискокалорично плодово мляко с плодове според сезона.

4. Йогурт. Йогурта е чудесен източник на протеини и мазнини, но той е често пълен с захар, която подсилва съдържанието на въглехидрати с около 20 грама на порция. В повечето магазинчета за сладолед по уличките продават йогурт под формата на сладолед- Забравете за него!

Съвет: Направете си кисело мляко с плодове по избор. След това го замразете и имате чудесен десерт за горещите дни.

5. Зърнени закуски. Всички тези канцерогенни зърнени закуски с шоколад и захар се предлагат на пазара като здравословни, но в тях има над 50грама повече въглехидрати от обикновено.

Съвет: Вместо тях използвайте в закуската си овесени трици или овесени ядки с различни плодове, в които със сигурност има повече полезни за организма Ви продукти и вещества.