Любов или …..?

Всички мислим,че знаем всичко за любовта. Даваме ли даваме съвети наляво – надясно, а когато стане въпрос за нас, седим на едно място и не знаем по кой път да хванем. Това, което съм научила е, че всеки човек е индивидуален, всеки има своя собствена история за любовта и ние никога няма да го разберем напълно. Понякога не знаем любов ли е или просто чувство  за сигурност, привързаност или нещо друго. Отнема ни много време да разберем какво е любовта и кой е човекът за нас, но винаги разбираме, рано или късно.

Любов или .....?

Знам, че има любов, която изпепелява всичко и си отива, и остава само болезнен спомен след нея… Има такава, която е сладка като шоколад и след нея още дълго стои натрапчиво сладкият и вкус…. Има любов, която трае една вечер. Има такава, която трае седмица, месец, година… Но има любов, която трае цял живот и откриеш ли я и успееш ли да я задържиш, ще си най-щастливият човек на света. Ако мога да опиша любовта с една дума, бих я описала с „Вечност”. В истинската любов няма нужда от пресилени неща, няма нужда да се стараеш прекалено, няма нужда да натрапваш ежеминутно колко голяма е тя – ти просто ще го знаеш, само от един поглед, усмивка и прегръдка. Усещаш я, когато дъхът ти спира от липсата на любимия.

Любов или .....?

Тогава, когато виждаш собственото си отражение в очите му – тогава знаеш, че той държи света ти и най-важното – сърцето ти. Любовта не разказва приказки, тя ги създава и изживява. Тя е чиста, красива, вълшебна… Успява да разруши и най-дебелите стени в сърцата ни – е как да не я пожелаеш?! Много често се питаме, как бихме могли да бъдем с един човек, завинаги? Не това е плашещото. Плашещото е да направиш избора си и да приемеш този факт. Но направиш ли този избор, никога не трябва да се колебаеш, защото винаги някой, някъде чака да вземе нашето и изгубим ли го, понякога път назад няма! Обичаш ли, обичай от цялото си сърце – без извинения, без ненужни приказки, любовта просто си личи…

Обичай днес, защото днес си млад и защото днес е твоят шанс!

Автор: Мирослава Иванова