Лято без целулит

14.06.2013

Лято без целулит

Една от най-тежките борби за жените е срещу целулита. Милиони дами страдат от портокалова кожа в различен стадий, което влияе върху тяхното самочувствие, особено през лятото. Войната с мастните депа е тежка, дълга и изискваща постоянство и търпение. Причините за появата му могат да бъдат различни – генетична предразположеност, хормонален дисбаланс, неправилно хранене и заседнал начин на живот. Да не забравяме цигарите и алкохола, които ускоряват заболяването, наречено портокалова кожа. Излишъкът на енергия, която тялото не успее да израходи от приетото количество храна, се натрупва в мастните клетки, под формата на мазнини. За да избегнем това, се нуждаем от спорт, качествена храна, богата на витамини и минерали, както и приемането на много вода , особено през топлите месеци от годината. Но когато се е образувала портокалова кожа , това не е достатъчно. Трябва да се търси решение за осовобождаване на мазнините от мастните клетки, а това става единствено като се засили кръвообръщението, чрез масажи.

Използвате хиляди кремове, гелове и най-различни средства и медикаменти, предлагани на пазара от козметичната индустрия , но без резултат. А обръщали ли сте внимание кои съставки и природни ресурси биха ви помогнали да се справите с проблема. Неоспорим е ефектът на кофеина, меда и водата срещу появата на целулит, но към тях можем да прибавим още един силен лечебен дар – Бръшлянът.

Лято без целулит

Той хидратира, укрепва и повишава еластичността на кожата. Редуцира подкожната мазнина, като подпомага остраняването на мазнините и подкожните клетки. Неговите свойства са изключително ефективни за подобряване на еластина и колагена в кожата. За борбата срещу целулита може да се използват кремове или масло от бръшлян , както и да се приема под формата на чай. Така премахва водата от тялото и повишава проходимостта на клетъчните стени. Маслото от бръшлян редуцира непотребните вещества от организма и по този начин стимулира тяхната обмяна. За най-добър ефект може да го използвате с топли и студени компреси на засегнатите зони, в продължение на два три месеца. След терапиите с бръшлян кожата ви става гладка и еластична. Но както знаем, за борбата с целулита трябва постоянство, за това правете компреси и втривайте бръшлянови масла с масажни движения всекидневно. За да подсилите ефекта, приемайте и отвара. Също така може да правите компрес с листа от бръшлян, като предварително ги оставите за около 15 минути във вряла вода. След това поставете листата върху проблемната зона и увийте с фолио. И както би ви посъветвал всеки масажист и козметик, за да има полза от домашните терапии , трябва да ги прилагате върху добре почистена и ексфолирана кожа.

Една редовна и поддържаща терапия у дома, в комбинация с подоходящ хранителен режим и спорт, би ви направила неотразими на плажа, през летните месеци.

Автор: Михаела Пехливанова

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.