Миконос – една от световните перли

31.07.2013

Миконос - една от световните перлиМиконос е един от най-известните острови, не само в Гърция, но и по света. Част е от Цикладските острови в Егейско море. Съчетанието на прекрасна архитектура, красиви плажове, луксозни хотели и вили, скъпи рибни ресторанти, привличат посетители от целия свят в продължение на половин век.  Символите на острова са пеликанът Петрос и Вятърните мелници. Кубообразните сгради очертават един красив лабиринт от тесни алеи и пътища. Гърците предпочитат ниската архитектура и поради тази причина къщите са на не повече от два етажа. Белите сгради са обградени от блестящото синьо небе и тюркоазеното искрящо море. Вятърните мелници, червените куполи на църкви показват древността и културата на това райско кътче.

Миконос - една от световните перлиХубавото време, прекрасната инфраструктура, чистият въздух и множеството забавления, които предлага острова, предоставят комфорт на всички посетители през летните месеци. Островът е наситен от кафенета, дискотеки, клубове, бутици и магазини за подаръци и заради това се слави с разнообразния си нощен живот. Придвижването с кола през лятото е почти невъзможно, тъй като на това имат право само хората, платили наистина висока цена за пропуск. Алтернативният транспорт е АТВ и колелета, но повечето хора предпочитат да прекарват дните на някой от частните плажове, а вечерите или на луксозна яхта или в изискан бар.

Миконос - една от световните перлиАко ви остане време непременно трябва да се насладите на екскурзиите, които се предлагат на острова – 8 часа сафари с джип, ще ви даде възможност да се любувате на спиращи дъха гледки, селските райони и красиви плажове. Шест часов круиз е идеалният избор за семейства и приятелски компании. Ще посетите древния Делоас и ще се отпуснете на частния плаж на красивия безлюден остров Рениа. Популярността на Миконос се дължи на множеството красиви плажове, поради тази причина изберете екскурзия по южния бряг, за да посетите единайсетте най – известни пясъчни брегове. Други забележителности, които задължително трябва да видите са: Малката Венеция – където най-западната част на града се влива в морето. Тук сградите са построени точно на брега на морето, а балконите са надвесени над водата.

Миконос - една от световните перлиПарапортиани – една от най-известните архитектурни конструкции в Гърция е тази църква. Фарът Арменистис, построен през 1891 г., разположен на северозападния край на Миконос е особено запомнящо се място. Дизайнът на фара може да ви омагьоса – цилиндрична каменна кула с фенер на височина 19 метра. Този космополитен остров е една от най-предпочитаните гей-дестинации. Гей-толерантността на острова датира от древни времена. Миконос е утвърден като скривалището на богатите и известните. Тук те срещат свобода и атмосфера, където не могат да усетят никъде другаде по света.

Автор: Михаела Пехливанова

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването