Младите таланти на България

Григор Димитров, който е любимец на много българи е роден на 16 май 1991 г. в Хасково и е висок 1,88 м. и тежи 77 кг. През 2006 г. след поредица обаждания от няколко американски тенис – академии, Гришо се съгласява да прекара няколко месеца във Вейл, Южна Калифорния. През същата година той печели престижния трофей „Ориндж боул” в категорията до 16 г. Година по-късно стига до финала в надпреварата при 18-годишните, където губи от литовеца Рикардас Беранкис. Заедно с Поспишил печели турнира на двойки на „Флашинг Медоус”.

Младите таланти на България

 2008 е годината на пробива му. Само на 17 г. той дебютира в българския тим за купа Дейвис, а благодарение на неговите победи отборът влиза в група 2 на Евро – африканската зона. В същата година той става шампион за младежи на две от най-престижните състезания по тенис – „Уимбълдън” и „US Open”. Така тези две титли го тласкат да се състезава при мъжете, като по този начин той има потенциал да ги спечели вече в по-зряла възраст.

Младите таланти на България

 От множеството трофеи, които е спечелил в юношеството си, един има най-голяма стойност. През 2007 г. българинът получава приза „Еди Хер” за изгряваща звезда. Значението на тази награда идва от факта, че тя не се дава всяка година, а само когато се появи „играч с потенциал”. Предишната отличие е присъдено на Мария Шарапова.

Днес той се нарежда на 83 място в световната ранглиста като, като има потенциал да стигне по – напред, което му дава шанс да играе на олимпиадата в Лондон. Поради причината, че Григор е един от най – големите таланти в съвременния тенис той има шанс да играе на олимпиадата и чрез Уайлд кард, което ще даде шанс Григор и Цвети да играят като двойка и да покажат невероятния си потенциал на игрите в Лондон.