Музикално лято (part 4)


Истинско музикално чудо очаква българските меломани през първия уикенд на август на Централния плаж в Бургас. И тази година „Spirit of Burgas” ще докаже за пети пореден път, че не е невъзможно и най-големите имена от световната музикална сцена да посетят България и да станат част от най-мащабното музикално събитие в страната.


Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе на 3, 4 и 5 август на Централния плаж в Бургас. Сцените този път ще бъдат пет, като на всяка една от тях ще се представят повече от популярни изпълнители, групи и …диджеи. Да, правилно разбрахте – за първa година “Spirit of Burgas” ще си партнира с най-големия фестивал за електронна музика в България – „Solar Summer Festival”, който ще обогати стилово музикалната програма с най-големите звезди от света на популярната хаус, транс и електронна музика. Новодобавеният фестивал „Solar” ще си има собствена сцена Solar Dance Arena, към която ще има и отделен вход. През всеки един от трите фестивални дни Solar Dance Arena ще представя обичани, стилово различни артисти, селектирани  от легендарния столичен клуб Yalta.
Главни действащи лица тази година ще бъдат KORN, Busta Rhymes, Tinie Tempa, MC Dynamite, CASPA, The Prodigy, SUM 41, Chase & Status, Gentelman & the evolution, HMSU crew и мнооого, мнооооого, мноооооого други. В първия ден на фестивала, 3 август, зад пулта на Solar Dance Arena пък ще застане холандската транс икона Armin van Buuren, следващия ден, 4 август, е запазен за най-обичаният хаус диджей у нас – Mark Knight и колегата му Fedde le Grand. Финалът, отреден за 5-ти август, ще разтърси до краен предел публиката, благодарение на техно магнатите Richie Hawtin и Dubfire.


Освен петте музикални сцени, организаторите на фестивала са изградили много места за развлечение и „афтър партита“. Ще бъде изградена специална рампа за екстремно колоездене, денс зона за уроци по танци, караоке сцена, безброй барове и дори… фитнес зала. Мобилна лаборатория за безплатно и анонимно изследване на ХИВ/СПИН ще бъде разположена на 4 август /събота/ точно в 21.00 часа, пред входа на фестивала, с което ще бъде предоставена възможност на младите хора да проверят своя ХИВ – статус съвсем анонимно и безплатно. За всички гости на фестивала Община Бургас е подготвила безплатни охраняеми паркинги. Синя зона на улиците около фестивала няма да има. И тази година живеещите в района на фестивала ще получат безплатни пропуски като компенсация за безпокойството. Директорът на фестивала Стефан Еленков обяви, че за първи път ще бъде използвана система за „sound edit“, която ще контролира нивото на звука, за да осигури комфорт на бургазлии и гости на града.