Мuseo Casa Enzo Ferrari – Модена, Италия

10.07.2013

Мuseo Casa Enzo Ferrari - Модена, Италия
Като десерт на последно място в нашата поредица от автомобилни музеи сме подготвили едно Италианско архитектурно изящество, което блести не само с красивия си облик, но и с подбрани колекции от най-уникалните коли в света.

 

Мuseo Casa Enzo Ferrari – Модена, Италия

Историята на Enzo Ferrari, един от най-великите италианци на ХХ век, е започнала в тази къща, която  сега е превърната в музей. Приключението на личност, която оставя траен отпечатък върху неговото време започва тук. Ferrari никога не е забравил корените си: напротив, той винаги се е използвал своята привързаност към Модена като щит.

Ензо Ферари е гражданин на света, защото той е в състояние да предаде усещането за иновативност в навечерието на модата  поколения наред. Той е първият, който разбира, че колите от само желани обекти  могат да се превърнат в луксозен обект, или дори едно произведение на изкуството. В далновидността на предприемача той твори като създава  Ферари-коли в комбинация от мощ и стил, от скорост и елегантност.

Ферари е революционер. Той е бил дете в този дом и мечтае за автомобили-конкурентни. Той произхожда от  селска култура, но е бил запленен от технологиите. Той е смел и без морални задръжки, все пак той никога не е намалял прагматизма. Американците са сред първите почитатели и видяха в него превъплъщение на героична фигура, безстрашен човек, който завладява нови граници и неизследвани места. Ензо Ферари е всичко това. Тук, в този сега музей, започва всичко и тук, в сърцето на Модена, земята, която той упорито обича, паметта на великия италианец се цени високо.

Музейният комплекс се простира на около 6.000кв.м. и има един футуристичен нюанс на автомобилната галерия и дизайн  боядисан в жълто. Интериорът разполага с мултимедийно представяне на картини, непубликувани филми и скъпоценни спомени от живота на Енцо Ферари като човек, шофьор и мейкър на коли през 20-ти век. Посетителите се впускат в едно вълнуващо, емоционално пътешествие, в ерата на огромните предизвикателства и страст към скоростта. Изложбената зала се характеризира с модулни бели мебели, предмети на жилищата, документи, снимки, екрани, като страници на една книга, в която животът на великия конструктор се представя.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването