Най – забележителните кафенета в света

14.07.2013

Най- забележителните кафенета в светаВкус към изкуството с „BOSCOLO – NEW YORK CAFÉ” В БУДАПЕЩА.

Когато европейските кафенета станаха предпочитани свърталища на интелектуалците на своето време в края на 19 и началото на 20 век, те се превърнаха в културните институции с богато украсени и пищни интериори. Много, ако не и повечето от тях остават отворени и до днес, въпреки че основните посетители в момента са туристи, водени от техните гидове. Тези кафенета са сега по същество музеи, където кафе и сладкиши се сервират на високи цени. Други пък са превърнати в ресторанти, както и няколко все още се опитват да запазят културното наследство живо, с литературни и други културни събития. Най-големите в Европа градове с изтънчени кафенета са Париж, Виена, Венеция и Будапеща, където интериорите са най-обилни, но вие ще намерите някои изключително красиви кафенета в други части на Европа.

Списание VIP винаги се стреми да търси нови и интересни места, които да предостави на вас читателите, но също така обичаме да прекарвам известно време в това, което миналото е направило най-доброто сега. Така че след безброй кафета, сладкиши, калории и надценени напитки, ви представяме поредица на едни от  най-красиви кафенета в света.

Това е Будапеща – легендата е, че тук е мястото на срещата на художниците в началото на 20 век. Наскоро обновената сграда на BOSCOLO- NEW YORK CAFE от дизайнера Адам Тихани, поддържа едно ослепително ниво с позлатен интериор, с участието на богато украсени лампи и картини на тавана, които си пасват идеално със съвременните мебели. Кафето е свързано към New York Hotel Palace и сега е едновременно кафене и приказен ресторант, който посреща местните жители и туристи. Те стоят на традиционни, огледални, италиански маси, под звуците на чил-аут музика и кратки изпълнения от местни музиканти.

„Boscolo New York Café” се смята за „най-доброто кафе в света“, то не е само литературен пантеон, но и известно кафене, където все още можете да опитате традиционни вкусове и типични ястия, в хармония с италианска кухня, както и ще се чувствате добре дошли и с елегантна и креативна кухня, която произтича от най-добрите готвачи в Будапеща.

В уединена обстановка, разделени от светлина на кристал и все още потопени в магическата атмосфера на историческото кафене. Това е идеалното място да се насладите на напитки, коктейли и различна реколта ракии в необходимото спокойствие. Трапезарията има съществен интерес, но предлага обичайната гледна точка на малка маса в голям балкон.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването