Най – скъпите колежи и университети в Америка

16.07.2013

Най - скъпите колежи и университети в АмерикаОбщоизвестен факт, е че таксите за университетите се увеличиха драстично. Но, приятели може да останете още по изненадани, че има колежи, които получават над 60 000$ за да образоват студенти само за една година.

Списание VIP ви представя списък, наскоро публикуван от министерството на образованието в Сащ, за най-скъпо платените университети в страната. Списъкът показва разходите на един студент за две години, а не за пълното му обучение от четири години и може да приемем, че не е съвсем точен, а разходите за пълното завършване са много повече.  Също така се пренебрегват общите разходи за обучението, като разходи за квартири, живеене и др.

Администраторът на Университета в Охайо, който е включен в списъка на най-скъпите държавни университети в САЩ отхвърля класацията на Министерството на образованието, казвайки:

„Този списък не описва целия жизнен цикъл и разходите по качественото образование, което нашия университет предлага“.

Важно е да се отбележи, че този списък покрива разходите по обучение, необходимите такси към университетите, стая и храна за една учебна година. Това са такси, които ще платите директно на университетите, така че имайте предвид, че ще ви трябват още средства за учебници, книги, пътувания и разбира се за бира.

Ето я и класацията на най-скъпите университети в Америка:

20. Северозападния университет

Обща стойност на година: 59 389 $

Обучение и такси: $ 45 527

Стая и храна: $ 13 862

Ранк според Министерството на образованието: 54 място

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването