Напусна ни – Чочо Попйорданов!

Напусна ни - Чочо Попйорданов!

Днес ни напусна един Велик актьор, радвал с ролите си цяло едно поколение българи – Чочо Попйорданов.

Чочо Попйорданов е емблематична фигура за българското кино и театър. Закърмен е още от малък със силата на актьорското майсторство, тъй като баща му Иван Попйорданов – дългогодишен директор на Киноцентър „Бояна“ и генерален директор на „БНТ“ през 1998г. е успял да развие любовта му към сцената.

Голям е списъкът с роли, в които Попйорданов е участвал и по най – добрият начин е пресъздавал историята на своя герой.

Играл в трупите на театър „София“, Малък градски театър „Зад канала“, както  и в „Народния театър“. Известните  театрални роли с негово участие са постановките „Сън в лятна нощ“, „В полите на Витоша“, „Бурята“, „Човекът, който прави дъжд“, „Кимоно“, „Декамерон“, „Призраци в Неапол“, „Хеда Габлер“.

Напусна ни - Чочо Попйорданов!

Чочо Попйорданов е незабравим и във филмови продукции, като „Вчера“, „Адио Рио“, „Любовното лято на един льохман“ , „Вампири, таласъми“, „Сезонът на канарчетата“, „Граница“, „Испанска муха“, „След края на света“, „Дунав мост“, „Сомбреро блус“.

С множество номинации и награди, Попйорданов е номинация за „Аскеер“ през 1996 и 1997 г. и награда „Златен Баяр“ в Белгия за най-добра мъжка роля във филма „Граница“.

Наистина, Голям актьор, заслужил любовта на хората.

Поклон пред светлата му памет!

Почивай в мир!

Автор: Десислава Черкезова