Натали Портман, като режисьор в „Приказка за любовта и мрака”

26.07.2013

Натали Портман, като режисьор в „Приказка за любовта и мрака”.

Aктрисата Натали Портман ще режисира първия си игрален филм, основан на „Приказка за любовта и мрака“, мемоарите на израелския писател Амос Оз. Фондът за подпомагане на филма отпуска 1,6 млн. Шекела, която е най-високата сума, която някога се е давала за еврейски филм.

Израелско-американска актриса, която спечели Оскар за най-добра актриса през 2011 г. за ролята си в балетната драма „Черният лебед” („Black Swan“), също и ще играе в филма, освен че ще го режисира и ще бъде майката на Оз, който се самоубива, когато е бил на 12.

„Когато Натали прочете „Приказка за любов и мрак “ веднага ме попита за правата и да направят филм адаптация, преди около пет или шест години“ – споделя Оз пред Ройтерс.

„Аз се съгласих, защото високо уважавам нейната работа. Тя е отличен актьор.“

„Приказка за любовта и мрака“ разказва за детството на Оз, за разкъсванията по време на войната в Йерусалим през 1940-те и 1950-те, за смъртта на майка му, неговото пътешествие през кибуц и показва Израел по време на променящата се политика след раждането на нацията. Оз споделя, че той се занимава изключително много с подготовката за сценария и Портман е вероятно да поживее в Израел през септември за подготовката около филма и да започнат снимки през януари следващата година.

Публицистът на Портман не е бил непосредствено на разположение за коментар, но ето малко факти за нея, за които може би не сте подозирали. Натали Портман е на 32 години и е родена в Йерусалим, в семейство на израелски баща и американска майка, но по-голямата част от съзнателния си живот прекарва в Америка. Нейната първа роля в игралното кино е през 1994г. в трилъра „Léon: The Professional“ и нейният пробив идва с ролята на кралица Падме Амидала в „Star Wars: Епизод I – Невидима заплаха“. Освен кариерата си в Холивуд, престижно обучение в Харвард и перфектно знаеща иврит, актрисата също така е работила в няколко израелски филма.

Автор: Христина Розова

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.