На какво ни учат романтичните филми?

Колкото и блудкави и обляни от романтика, романтичните филми ни преподават някои уроци. Наистина има моменти, в които си казваме „Да, да това става само по – филмите“, но има и детайли, в които трябва да се вгледаме. Да, трябва, нали все пак тези филми са вдъхновени от човешките взаимоотношения в живота.

Да започнем с „No Strings Attached“ или познатият на всички ни „Просто секс“.

Натали Портман и Аштън Кътчър умело ни разказват една история за човешките отновения, зародени от сексуални желания. Не винаги „просто сексът“ е просто секс, това се опитават да ни докажат и във филма. Заговорят ли чувствата, неангажирането е почти невъзможно.

На какво ни учат романтичните филми?

„Pretty woman” (“Хубава жена“)

Емблематичен филм! Класика, която ще остане за вечни времена. Лично аз го обожавам. Посланието, което той ни носи е в това, никога да не се срамуваме от любовта и човека до нас. Историята на красивата Джулия Робъртс, която въпреки че е „лека жена“, ни демонстрира самоуважение и самочувствие, което всяка една жена трябва да има. И не забравяйте, любовта не се купува с пари!

На какво ни учат романтичните филми?

„P.S. I love you“ („Послепис: Обичам те“)

Романтика и дълбок замисъл са залегнали в този филм. Питате се на какво ни учи? – „неумираща любов“. Разказът за една любов извън границите на реалното, безграничната привързаност и всеотдайност. За истинската любов, светове няма!

На какво ни учат романтичните филми?