Нека голямото фестивално лято започне сега! (part 3)


Слънце, плаж, море … и мноооого музика! След изминалите повече от успешни Loud Festival, Elevation, Sozopol Fest, Sofia Rocks и HMSU, е време музикалните фенове да обърнат глава към поредното издание на Kavarna Rock 2012. Рок столицата на България ще бъде разтресена между 13 и 15 юли, когато тежката музика ще събере на едно място фенове на рока и метъла от цялата страна. Тази година организаторите ще заложат на емблематични банди, любими на поколенията вече няколко десетилетия.


Хедлайнери на първия ден на Kavarna Rock ще бъдат DIO Disciples. Най-известните членове на бандата са бившият вокалист на Judas Priest Tim Ripper Owens и Toby Jepson от Little Angels. Същия ден на сцената ще забие и легендата на съвременния рок – басистът, вокалист и композитор Glenn Hughes, чието име се свързва с Trapeze, Deep Purple,  Gary Moore, Black Sabbath и др. Michael Schenker, основател на култовите Scorpions, ще бъде третият ко-хедлайнер за вечерта. Stryper, ветераните на американския хеви метъл Dokken и звездната хард рок формация Big Noize са имената, дали съгласие за участието си през втората вечер на фестивала. Хедлайнери на 15 юли пък ще бъдат Lizzy Borden, които идват у нас с Appointment with Death Show, показано в над 20 държави, включително Северна Америка, Европа и Япония. Веднага след тях ще се появят американците от power metal бандата Kamelot. Публиката, освен на екстремния и безкомпромисен звук, ще може да се наслади и на зрелищни спектакли, изпълнени с отрова, тонове боя, сценична кръв, ексцентрични персонажи, които оживяват и още, и още… Гаранция за уникално шоу са направили и италианците от Rhapsody of Fire, които с нетипичния, забележителен и невъзможен за имитация жанр, наречен от самите тях „холивудски метъл“, ще зарадват българските си фенове. За първи път в последните 5 години Kavarna Rock ще бъде сцена и за български групи. Феновете ще могат да се насладят на любимците си от Ахат, БТР, D2, Ренегат, Команда 5 и др.


Организаторите на Kavarna Rock обещават богата паралелна програма от алтернативни забавления за всички присъстващи. Тя ще включва турнири по плажен волейбол и футбол, конкурс „Мис Каварна Рок”, изложение на атрактивни мотори, срещи, разговори и автографи от групите, места за отдих и забавление.


Билетите вече са в продажба в мрежата на Eventim, като еднодневния билет е на цена от 50лв, двудневния – 100лв., а специалните VIP билети могат да бъдат закупени на цена от 250 лв.