Нещо полезно за твоята кожа

Не е трудно да полагаме минимални усилия, за да запазим кожата си сияйна и чиста. Тя е най-големия орган, с който разполага тялото ни и има огромно влияние над душевния ни комфорт. Лесно е когато кожата ни е добре и ние да се чувстваме добре. Дължим на себе си това удоволствие от добре поддържаната и красива кожа.

Нещо полезно за твоята кожа
Можем да подобрим вида на кожата си с пет простички неща:

Първото много важно правило е да не забравяме да се грижим за кожата на врата. Шията е много важна част от общото впечетление за здрава кожа. Както лицето, така и шията е уязвима на UV-лъчи. Ние предпазваме лицето си с различни кремове и слънцезащитни препарати, но обръщаме ли внимание на мястото малко по-надолу? Това важи и за студените дни през годината, когата кожата ни се изсушава и трябва да бъдем изключително внимателни и предпазливи.

Нещо полезно за твоята кожа
Избягвайте третирането на кожата на лицето с гореща вода. Високата температура на водата отмива всички естествени минерали и мазнини, които предпазват кожата от изсушаване. Предполагам, че не бихте искали да видите кожата си суха и напукана. Ако пък сте пристрастени към горещите душове, предварително почистете лицето си с хладка вода и не го излагайте под струята на душа.