Октоберфест’13

23.08.2013

 

Кой е най-прочутият бирен фестивал в света? Подсказваме Ви – мястото е Мюнхен, бирата – в огромни количества… Октоберфест всяка година привлича хиляди хора, почитатели на напитката.

Тази година фестивалът не изневерява на традициите и ще състои в седмицата 21.09 – 06.10.13, издание номер 180. Бирата е от подбрани,традиционни пивоварни в Мюнхен – 6 на брой, като общият брой на шатрите е 14.

Колко ще Ви струва посещаването му? Цените за литър бира са между 9.30 и 9.50 евро, порция месо около 10 евро, хляб/претцел – 5 евро. Наемането на стая – трудна работа, освен ако не сте били сред първите, които са успели да се вредят.

Каква е историята на фестивала..

За първи път се провежда на 17 октомври 1810 г. в чест на сватбата на Лудвиг Баварски и принцеса Терезия. На следващата година те решават да повторят събитието, в чест на годишнината. Така се заражда и Октоберфест.

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.