Омбре маникюр

05.07.2013

омбре маникюр Омбре техниката заля, като лавина фризьорския бранш. Това се смята за най-актуалната прическа за летния сезон тази година. Актуално е да прелеете и повече от два цвята, като омбрето може да бъде два вида. В краищата светло, в корените тъмно или обратно. Омбре технология виждаме и в модния бизнес. Все повече дрехи, съчетават чрез преливане два цвята, особенo актуалните за сезона розово и синьо или оранжево и жълто. И тъй като косата и дрехите са ни омбре, маникюра и педикюра също трябва да са в крак с тенденциите. Отскоро се практикува нанасянето на омбре маникюр , но с бърза скорост стана популярен. Все повече маникюристки, изучават техниката и предлагат тази услуга в салоните.

Думата „Омбре” идва от френски и означава „сянка”.

Характерно за този вид маникюр е преливането на два или повече цвята лак, като и тук можем да прелеем от светло към тъмно или обратно. Някои по-смели дами експериментират със смесване на три абсолютно различни цвята, например лилаво, червено и синьо. Омбре техника сполучливо и лесно може да се получи и в домашни условия, стига да имате желание за интересно оцветяване на ноктите.

Това, което ще ви трябва е топ лак, два преливащи цвята лак, гъбичка за нанасяне на фон-дьо-тен и лакочистител. Накиснете гъбичката за кратко във вода и после изцедете, за да остане леко влажна. Нанесете един ред от най-тъмния цвят по ръба на гъбата. Над този цвят сложете следващия. Работете бързо, за да не изсъхнат лаковете върху гъбата. . След това поставяте оцветената част на гъбата, на нокътя. Може леко да разтъркате, за да прелеят цветовете. Когато ноктите изсъхнат сложете топ лак. Съвсем нормално е пръстите ви да се изцапат, затова с четчица напоена с лакочистител, отстранете излишния лак. И така, вашият омбре маникюр е готов. Ако сте по- смели и сръчни, опитайте с три цвята. Омбре маникюра е подходящ както за офиса, така и за ежедневието, а ако използвате блестящи оттенъци, ще съберете погледите с перфектен маникюр и на някое вечерно събитие. Този метод е изключително женствен и деликатен.

Автор: Михаела Пехливанова

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.