Освежаващи летни напитки с… диня!

05.08.2013

Освежаващи летни напитки с... диня!Вкусна, полезна, освежаваща – любимата ни диня! Ето и един малко по-различен поглед върху това какво можем да сътворим с нея, когато е точно толкова горещо, колкото и днес:

 

 

Студен безалкохолен динен коктейл

Нужни са ви:

няколко парченца диня (3 купички), почистени от семките и кората

2 ч.л. пудра захар

1 ч.л. мед

2 с.л. лимонов сок

6-7 кубчета лед

Освежаващи летни напитки с... диня!В голяма кана изсипваме В блендер към подсладения лимонов сок прибавяме парченцата почистена диня, заедно с леда и пудрата захар и пресоваме до получаване на меко и ароматно смути, с малки парченца хрупкав лед. Поднасяме във водна чаша, аранжирана с динени парченца. По желание добавяме свежи листенца мента.

 

Коктейл от диня с ягоди

Освежаващи летни напитки с... диня!Необходими са: 3-4 купички, пълни с парченца почистена и нарязана диня

1 ч.ч. свежи ягодки

1 с.л. сок от лайм

1 с.л. кафява захар

½ ч.ч. студена вода

Всичко слагаме в блендер и приготвяме до получаване на добре познатото смути.

Динена текила

Освежаващи летни напитки с... диня!Необходими са ви единствено 1 средно голяма диня, която е предварително почистена и нарязана на кубчета, 3/4 ч.ч. сок от лайм или лимон и солидно количество текила.

Всички съставки пюрираме в блендер като добавяме и парчета лед. Готовата смес изсипваме в чаши за шампанско или по желание малки чаши за текила. Декорираме с диня вместо лимон и малко кафява захар.

 

Ледена диня с лайм и ром

Освежаващи летни напитки с... диня!Отново са ви необходими 3-4 купички почистена и нарязана диня

сокът от половин лимон

1/4 ч.ч. бял ром

кафява захар

Съставките пюрираме в блендер. Полученото смути разсипваме в коктейлни чаши, в които предварително сме сложили щедро количество лед. Декорираме с ментови листенца по желание.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването