От политика не разбирам

От политика не разбирам

От политика не разбирам, не се и интересувам. Вероятно и никога няма да се позаинтересувам. Но въпреки незаинтересоваността си, не съм сляпа. Както разбрахме и народа не е. Разбирам, че трябва да се правят места за забавление и отпускане като молове, спа центрове и тем подобни. Но не разбирам защо не се правят повече домове за бездомни хора, повече домове за сираци осигyряващи им по-добри условия на живот?

Оказва се, че държавата ни има пари да подменя всяка година колите на депутатите, а няма пари да лекува повече тежко болни?! Имаме пари да подслушваме тоз и ония, а нямаме да помогнем на децата с недъзи. Можем да даваме пари за кампании, референдуми и визити до тук и там, а не можем да увеличим заплатите и пенсиите. Да, математиката никога не ми е вървяла, но тук изчисленията съвсем ми се губят. Подкрепяме малцинствата – много сме либерални, а даваме смешни пари и помощи на нашите майки. Извинявам се, че ще прозвуча като расистка, всъщност не не се извинявам, но подяволите, къде другаде по света го има това?

Умаловажаваме собствения си народ, защото някой си, така наречен „интегриран ром”, има 15 деца. Може да съм невежа, дори да звуча глупаво, но какъв е този цирков спектакъл – никак не е смешен. Оказва се, че сме една добре смазана трупа от кукли на конци, с управляващи ни добре обучени актьори. Иначе всички се бием в гърдите с Аспарух, Кирил и Методий, Омуртаг, Борис, Симеон, Левски, Раковски. И защо – разрушихме всичко постигнато от тях. Разрушаваме всичко, което видим. Националните ни паметници са превърнати в обществени тоалетни. Все по-рядко виждам пишещи на кирилица… А да не говорим, че сме се освободили от едно робство, за да попаднем под друго – това на заграбващи, унижаващи, подтискащи, малодушни и слепи тарикатски лапачи.

През 1014 Самуил получава инфаркт, след като вижда войниците си ослепени, а през 2013 нашите политици влизат в болница, защото народа им прогледна. Това, ако не е парадоксално, е аз не знам кое може да е …

Автор: Мирослава Иванова