Официално представиха BMW Х4

Момчета, можете да спите спокойно! В края на месец април, световното автоизложение в Шанхай ще бъде атакувано от най-новото предложение на BMW – BMW X4.

x4

Тези дни съвсем „официално” мюнхенци публикуваха в мрежата първите снимки на новия SUV-прототип, като не пропуснаха да добавят, че това е просто „концепт”. Видът на изображенията обаче изглежда по-скоро като напълно готов за производство сериен автомобил.

Дизайнът на возилото е повлиян до голяма степен от серията Х6, което води до извода, че това може би ще е новият спортен офроудър. BMW Х4 ще бъде в пъти по-лек и маневрен от предшественика си, а производството му вече е поверено на завода в Спартанбург, Южна Каролина. За да бъде възможно САЩ да поеме изготвянето на зададените бройки автомобили, централното управление на компанията взе решение да увеличи капацитета на завода с до над 50 000 броя годишно.

x41

Серията X4 стъпва на платформата на кросовъра Х3. Отличителна характеристика е, че задвижването на автомобила ще е бъде с възможност на избор от два варианта – на предния и на двата моста, като още не е ясно дали куатрото няма да е опция. Почти сигурен за серийния BMW X4 е двулитровия  Twin Power агрегат с 240 к.с. и 352 Нм, както и трилитров 6-цилиндров с 300 к.с. и 406 Нм. Дължината на новия модел е 4648 мм, широчината 1915 мм, а височината – 1622 мм. В предната част на автомобила се забелязва характерната бъбрековидна решетка, която е изцяло съвършена с нови предни фарове с LED-светлини и триизмерни дневни светлини. Точно под тях се намират и масивните въздухозаборници, решени в черен мат и с хромирани акценти.