Полезна ли е хумата за косата?

Малцина може би знаят, че хумата (глина) е наричана още вълшебна пръст, поради доказаните си лечебни свойства. Използва се най – често в козметиката, а големите козметични компании я слагат в продуктите си. По – ефективна, обаче се оказва хумата, която можем да си закупим от аптеките. Използвайки в днешно време предимно шампоани, хумата някак си остава на заден план, като прибягваме до нея само за да подхраним косата си. Не си даваме сметка, че измиващите продукти са с високо съдържание на детергенти. Ще се запивате, какво са детергентите? – това са химикалите, с които са препълнени шампоаните. Затова причината за косопада, прекомерното омазняване, зачервяването на скалпа, липсата на обем и блясък, не се дължи на изтощената ви коса, а на всички онези неприятни съставки в почистващите продукти. Но проблемът не се решава със смяната на шампоана, защото той отново ще съдържа вредните детергенти.

Полезна ли е хумата за косата?

Можете да помогнете на косата си, като и дадете малко почивка и я измивате предимно с хума, в рамките на един месец. Оказва се, че хумата действа изключително подхранващо и заздравяващо, и извлича всички замърсявания от косата.

Идеалният  вариант за вас е зелената хума! Тя съдържа магнезий, калций, калиев карбонат, манган, фосфор, цинк, алуминий, мед, кобалт, молибден. Сред минералите, които съдържа около 50% са силициев диоксид, 13% алуминий  и 15% други минерали: сребро, мед, злато, тежки метали. Това е хумата с най – широко действие, подходяща за нормална, суха и мазна коса.