Приказка за добро утро

17.06.2013

Приказка за добро утроДокато устните се разтегляха в усмивка и думите излизаха от устата ми, усещах как очите ми се смеят, душата ми се радва и цялото ми същество е обсебено от спокойствие.

 

 

Мрака се беше разстелил над улиците, къщите, над земята. Някъде далеч в небето, луната отразяваше слънчевата светлина и наблюдаваше с женско любопитсвто какво се случва. Лятната градина на заведението беше събрала не малко посетители, макар и още да не беше лято.

Пламъкът на свещите танцуваше под ритъма на лекия вятър и осветяваше вечерята ни и чашите бяло вино.

– Обичаш ли морето? – попитах събеседника си с дълбоките кафяви очи.

– Аха, а ти?

– Аз…да обичам морето! Да си призная понякога ме плаши. Когато някое корабче те отведе толкова навътре в него, че виждаш само синевата на небето и на морето…подкосяват ми се краката само като си го помисля, и все пак е хуабво. Различно е, много различно, когато нямаш почва под краката си, когато видиш целия този простор пред себе си и осъзнаеш, че си само една малка част от света.

Приказка за добро утро

Една малка част, която толкова често надеценява себе си… не оценява моментите, които съдбата й поднася, не улавя щастието и го оставя да пърха покрай нея, като малка цветна пеперуда.

–  Даа, почти те разбрах, но ако ми го кажеш малкоо по-кратко и ясно, ще е по добре.

 

–  Трябва да ми се признае, че ако не друго, то поне умея да говоря така, че да не ме разбират. – Усмихнах се и продължих. – Всъщност, ако трябва да бъде по-ясно, то ще звучи така: Улови момента и го изживей, какъвто и да е той сладък, горчив, радостен, болезнен. Всичко се случва, за да ни научи на нещо, за да ни направи по-добри, за да ни отведе там, където трабва да бъдем, в онова малко кътче, което някога съдбата ни е отредила.

– Ясно, дори да ни е страх от морето, само корабчето може да ни отведе на брега, към който сме тръгнали.

– Горе долу…сигурно може и по сушата да се стигне там или със самолет, или с парашут… хахаха.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването