Природата във вашия дом

15.07.2013

Природата във вашия дом

От няколко години насам се забелязва използването на натуралното в обзавеждането и декорирането на дома. Все повече дизайнери обръщат поглед към естествената визия. В интериора се налагат мотиви от майката природа, независимо дали са имитации или естествен материал.

 

Дървото изобилства навсякъде – в спалнята, в кухнята, дори и плочките в банята или около басейна са стопроцентова имитация на дърво. Цветовете също са в горската тоналност- цвят на дървета, зеленина, есенни нюанси. Вълна, лен,памук се виждат вплетени в тапетните нишки, а дървесни материали, почти непипнати от човешка ръка са впечатляваща част от интериора на вашата къща. Тези тенденции са радост за хората, обичащи натуралното и природата и търсят винаги връзка с нея. Благодарение на модерните технологии дървото може да се възпроизвежда върху всякакви повърхности, във всякакви форми.

Горските мотиви и цветове са ярки, топли, внасящи успокоение и предразполагат към релакс. Задължително трябва да съчетаем кафявите тонове с цвета, който най-много свърза темата за природното, а именно зеленото. Една, изрисувана гора на тапет, в зелено би освежила всеки дом. Все по-често в интериорните списания за дома се виждат наслагани саксии с цветя, освен на тераса и в хола и в банята. Нюансите са от тюркоазено до петролено синьо с отенъци на жълто. Има избор за всеки вкус и обстановка.

Автор: Михаела Пехливанова

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.