Пропадане в мрака (Star Trek Into Darkness)

Пропадане в мрака е предстоящият Американски, научно-фантастичен екшън филм , режисиран от Дж. Дж. Ейбрамс. Това е дванадесетият Star Trek филм и служи като продължение на филма от 2009. Дж.Дж. Ейбрамс е основател и президент на Bad Robot Productions. Корпорацията работи от 2011г и си партнира с Paramore Pictures и Warner Bros Studios.

Пропадане в мрака (Star Trek Into Darkness)

Повечето от екипа на предишния филм се завръщат, включително и режисьорa и продуцент – Ейбрамс заедно с неговите редовни сътрудници: композиторът Майкъл Джиачино и операторът Даниел Миндел. Курцман и Орси се завръщат като сценаристи и производители. Крис Пейн, Закари Куинто, Карл Ърбън, Зоуи Салдана, Антон Йелчин, Саймън Пег, Джон Чо и Брус Грийнуд възвръщат  разработените си роли от предишния филм, с добавянето на Бенедикт Къмбърбач и Алис Ийв като гласове.

Заснемането започна през януари 2012 година. Филмът е заснет изцяло в Калифорния и около района на Националната лаборатория в Ливърмор. „Пропадане в мрака” беше с премиера  на 23 април 2013 г. в Австралия и е планиран да бъде прожектиран в Българските киносалони на 10ти май.  Парамаунт Пикчърс финансираха продължението с бюджет от над 160 милиона долара, а след време Джей Джей Ейбръмс обяви, че ще направи и 3D продукция. Това е най-скъпо правеният филм за режисьора и той гарантира, че ще е хит през лятото на 2013.