Различен

Какъв е шанса в свят от сенки да бъдеш дъгата в небето? Необикновен в живота на обикновените и крехки душици, различен сред еднаквите.. Да търсиш пътя си макар и осеян от каманаци, сред бодливите храсталаци на изсъхнала поля. Да търсиш бряг сред пустиня, намиращ кладенец от пресъхнали мечти.

Различен

Какъв е шанса в свят на дири да оставиш своя собствена следа? И то на кораб за мечти, отплавал отдавна към далечните земи? Да чакаш завръщането му заедно с вятъра, който бе откраднал и последния ти ек.

Какъв е шанса да намериш хора, щом заобиколен си от зверове? Че живота в такива ни превърна, да играем на игри, от които страхували сме се преди. Да се бием във война където понякога сме професионалисти,а друг път – аматьори.

Какъв е шанса да откриеш любов щом самия ти не си готов да я дадеш? В тази игра на ловец и плячка едно обичам не помага, щом си готов да окажеш сила и подчинение. Обичал си и ще обичаш още – това те прави малко повече човек, но влюбен ли си или си разлюбен отдавна – за това си струва да разбереш.

Различен

Какъв е шанса да си преценил всичко погрешно? Да поглеждаш и да не се чувстваш жив и свободен, да се питаш „Къде ми е проблема?“ Да се чувстваш като проблем, който трябва да бъде разрешен. Като счупена играчка, която трябва да се поправи.

Какъв е шанса утре живота ти да бъде по-различен?

Какъв?

Защо не опиташ, за да разбереш?

Автор: Луиза Попова